Kategóriák
Műszempilla felhelyezés

Műszempilla felhelyezés

A szempilla hosszabbítás napjainkban közkedveltsége végett az egyik leggyakrabban végzett szolgáltatások közé tartozik a kozmetikusok körében.

Amennyiben a felhelyezést precízen, pontosan végezzük és megfelelő minőségű eszközöket, anyagokat használunk, a felhelyezés biztonságos, tartós lesz, mely garantálja az elégedett, visszatérő vendégeket.

A műszempilla hosszabbítást konzultációval kezdjük, mely során a vendég elmondja mit szeretne, a szakember pedig elmondja ezt az ő esetében hogyan lehet megvalósítani úgy, hogy tartós eredményt érjenek el a természetes szempillák károsodása nélkül.

A konzultáció után előkészítjük a vendéget, eltávolítjuk a sminket és zsírtalanító folyadékkal vagy zsírtalanító koronggal áttöröljük szempilláit, utána egy-két perc száradási időt kell hagyni. Ez azért nagyon fontos, mert így tökéletes tapadást tudunk biztosítani a ragasztónak. A lényeg, hogy mindkét terméknél alaposan át kell a szempillákat törölni.

A zsírtalanítással megvagyunk, következhet a szempilla alátét felhelyezése. Amennyiben nem választjuk szét megfelelően a szempillákat, akkor a felhelyezés közben összeragadhatnak. Az alsó szempillákat többféle szempilla alátéttel tudjuk letapasztani a Q10-et tartalmazó és a Lint-free alátéttel. Ennél a pontnál azt javasoljuk, hogy próbáljanak ki több alátétet, így eldöntve kinek melyik áll kézre. Az alátétek formájukban és a vastagságukban is különböznek, valamint hatóanyaguk tekintetében is. Előfordulhat, hogy a vendég szemét irritálják egyes szemalátét, ebben az esetben a legjobb megoldás a 3M ragasztószalag, hiszen nem tartalmaz hatóanyagot, ami irritálhatja a vendég szemét. A ragasztószalagot a felhelyezés előtt 1-2-szer ragasszuk fel kézfejünkre a szem alá csak ez után ragasszuk fel, mert elég erősen képes rátapadni a bőrre és kellemetlen lehet a leszedése. A vendéget megkérjük, hogy nézzen felfelé, így tudjuk a leghatékonyabban felhelyezni az alátéteket anélkül, hogy összeragadnának. Ügyeljünk rá, hogy minden egyes szempilla szálra helyezzük rá az alátétet, ugyanakkor ne rakjuk túlságosan közel a szemgolyóhoz, mert akkor nagyon fogja törni a vendég szemét. Ha esetleg egy két szálat mégsem sikerült megfelelő módon rögzítenünk, akkor 3M ragasztószalaggal utána is le tudjuk még ragasztani.

A következő fázis maga a szempillák felhelyezése. Az első, a megfelelő csipesz kiválasztása, ami álljon egy hajlított csipeszből, mely a szempillák szétválasztását könnyíti meg, és egy egyenes csipeszből, mely a szempilla szál kiválasztásához és felhelyezéséhez szükséges. Ha a csipeszünk megvan, jöhet a ragasztó. A MAXI SPEED ragasztónk szuper gyors (<1min) és nagyon tartós (6-8 hét), gyakorlott szempilla építő szakembereknek ajánlott.

A műszempillákat úgy helyezzük el ahogy nekünk kényelmes, a kézfejünkre vagy kristálylapra, kinek mi esik jobban kézre. A felhelyezésnél kétféle alapszabály kell figyelembe venni, ki kell választani a megfelelő hosszúságot és vastagságot és a szempillaépítést a megfelelő keretezéssel kell kezdeni. Mit is jelent ez? A keretezés során meghatározzuk a szempillák méretének határát. A belső szemzugba rövidebb pillákat, a 2. negyedtől a 3. negyed végéig egy hosszabb méretet alkalmazhatunk, majd kifelé haladva a 4. negyedre feltehetünk rövidebb pillákat, ez kényelmesebb és praktikusabb, vagy akár hosszabb pillákat, így extra cicás szemeket varázsolhatunk a vendégnek. A szempillákat gondosan a hajlított csipesszel válasszuk szét, míg nem tudunk elkülöníteni egy megfelelő szálat, amin elvégezhetjük a felhelyezést.

Fogjuk meg a műszempilla szálat az elvékonyodó résznél az egyenes csipesszel megfogjuk, de nem kell nagyon szorítanunk, csak laza csuklóval fogjuk és mártsuk bele a ragasztónkba úgy, hogy 3 kis ragasztó csepp legyen a szálon. Ha ez nem alakul ki elsőre, mártogassuk tovább. Ez az elv csak a hígabb állagú ragasztókra érvényes, a sűrűbb ragasztóknál nem alakulnak ki cseppek, hanem egy vastagabb réteg kerül rá a pillákra. Minden esetben győződjünk meg arról, hogy elegendő mennyiségű ragasztó került a szempillákra, mert, ha nagyon kevés, akkor hamarabb leesnek a szempillák, ha pedig túl sok akkor nem lesz természetes hatása a szettünknek. A saját szempillákat ez után a hajlított csipesszel szétválasztjuk úgy, hogy a csipesz ágai között maradjon egy szál szempilla, ezen húzzuk végig a műszempillát, majd az előtte felhelyezett szemalátéten húzzuk végig a műszempillát, ezzel lehúzva róla a felesleges ragasztót, végül illesszük hozzá a műszempillát a sajáthoz úgy, hogy 1 mm-re legyen a szempilla tövétől. Ha túl közel vannak a műszempillák a szempilla tövéhez, akkor irritálhatják a szemhéjat és kényelmetlenné teszik a viselését. Dolgozhatunk a két szemen felváltva vagy ha az egyik szemmel kezdünk akkor arra ügyeljünk, hogy ne közvetlenül egymás mellé applikáljuk a műpillákat, hogy elég ideje megszáradni a ragasztónak, így nem fognak összeragadni.

Amennyiben a vendég szeretné, ékességként választhat még SWAROVSKI kristályokból, mellyel különlegessé tehetjük a tekintetet. Választhatunk többféle színből is, ezüst, bordó, bronz, smaragd zöld, rózsaszín, világoszöld, pezsgőszín, piros, élénkpiros és világoskék. Ezeket a köveket egy kis pálcika segítségével rakjuk fel. A pálcikára ragasztót teszünk, majd a külső szemzugban kiválasztunk két szál szempillát és ezeket beragasztózzuk.

A felhelyezett műszempillák tartósságát tudjuk növelni az applikáció végén végzett fixálással. A fixáló megvédi a ragasztást a külső behatásoktól, mint pl. a gőz, víz stb.

Néha előfordulnak problémák, amelyek részben a felhelyezés folyamán jelentkeznek, részben az elkészült szempillasor minőségét, tartósságát befolyásolják.

A szempilla hosszabbítás felhelyezési folyamatában felmerülő nehézségek elsősorban a felhasznált anyagok, eszközök nem megfelelő minőségéből adódnak, de megnehezíti munkánkat az is, ha nem a megfelelő módon applikáljuk a műszempillákat. A rosszul alkalmazott felhelyezési technika, és/vagy az anyagok, eszközök nem megfelelő minősége végeredményben a szempillasor látványát, tartósságát, kényelmes viseletét befolyásolják.

Nem megfelelően zsírtalanított szempillák:

A vendég saját szempilláiról a smink eltávolítása, és a pillák zsírtalanítása alapvető. Hiányában nem tudja a ragasztó az ideális kötést létrehozni és nagyon gyorsan le fognak esni a műszempillái a vendégnek.

Túl közel ragasztjuk a műszempillákat a saját szempillákhoz:

Az optimális távolság a műszempillák és a saját pillák töve között 1-1.5 mm. Amennyiben ennél közelebb ragasztjuk a szálakat, azok hozzáragadhatnak a bőrhöz, illetve vendégünk szemét szúrhatják, elviselhetetlenné téve a műszempillák viselését.

Túl távol ragasztjuk a műszempillákat a saját pillákhoz:

Ebben az esetben a műszempillaszálak nem tudnak kellő nagyságú felületen megtapadni, ami végül a szempillasor tartósságának megrövidüléséhez vezet, ráadásul hamar „lenőtt” hatást kelt.

A szempillasor nehezen fésülhető, összeragad:

A szempilla hosszabbítás alapja, hogy egyetlen természetes szempillához egy vagy több szál műszempillát ragasztunk hozzá. Fontos tehát, hogy a felragasztott műszempilla szál vagy műszempilla szálak csak egyetlen szempillához tapadjanak oda, ne ragadjon össze a mellette lévő pillákkal. Ezt a megfelelő szétválasztási technikán kívül, a ragasztó optimális mennyiségével tudjuk szabályozni. Amennyiben ezt nem tartjuk szem előtt a szempillasor összetapad, nehezen fésülhetővé válik és nem eredményezi azt a természetes hatást, amit elvárunk vele szemben.

Nem látszik kellőképpen az elkészült szempillasor:

Munkánk során találkozhatunk olyan vendéggel, akinek szempillái rövidek, vékonyak, de legfőképp ritkák. Ilyenkor ha az általános méretű és vastagságú pillákat alkalmazzuk (0,15mm vastagság és 8-10-12mm hosszúság) az elkészült szempillasor hiányos kinézetet fog eredményezni. A műszempillák vastagságának növelése pedig szükségtelenül terheli meg a vendég saját pilláit.

Ebben az esetben megoldást jelenthet a duplázó vagy a 3D technika alkalmazása, mely esetekben 0,05mm vagy 0,07mm vastagságú műpillákból helyezünk fel egy természetes szálra kettőt vagy hármat. Így jelentősen tudjuk sűríteni a vendégünk műszempilláját anélkül, hogy túlságosan megterhelnék a saját pillákat.

Idő előtt kihullanak a műszempillák:

A műszempillák idő előtti kihullásának okai lehetnek a nem megfelelő minőségű anyagok illetve eszközök használata, valamint lehet probléma a felhelyezési technikában. Ezen felül azonban fontos az otthoni ápolásra vonatkozó szabályok betartása is. Célszerű a felhelyezést követően vendégünknek nem csak szóban elmondani az otthon betartandó szabályokat, de esetleg írásos formában, egy kis tájékoztató lapon, át is nyújthatjuk azt részére.

Általános pillák kontra FLAT pillák

A műszempilla iparág népszerűsége végett folyamatosan találkozhatunk új fejlesztésekkel. Persze előfordul sok esetben, hogy az újításnak nincs haszna, de egy jó marketinggel meg lehet vezetni még a szakembert is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük